top of page

AKiM: İTÜ Akıllı Kentler İnovasyon Merkezi...

Geleceğin Şehirleri İçin İnovatif AR-GE ve Uygulamalı Çözümleri Geliştiriyor...


2023 yılında İTÜ’de kurulan “AKiM- Ulusal Akıllı Kentler İnovasyon Merkezi”; ulusal ve uluslararası düzeyde akademik ve endüstriyel araştırma-geliştirme-inovasyon faaliyetlerini destekleyen her türlü akıllı şehir bilgi teknolojilerine dayalı hizmetleri geliştirmek, üretmek, sunmak ve bu alanda Türkiye’de ve bölgesinde bir sinerji merkezi olmayı amaçlamaktadır.

AKiM, üniversitenin bilgi teknolojisi geliştirmeye yönelik faaliyetlerine ilave olarak, sanayi ve diğer kamu kesimleriyle ortak projelerin araştırılıp geliştirilmesi ve bu projelerin uygulanarak ekonomiye kazandırılması gibi fonksiyonlar, merkezin önemli faaliyetleri arasındadır. Bu nedenle akademiye olan katkılara ilave olarak üniversite dışındaki sektörlere de katkı sağlamayı hedefleyen merkez, aynı zamanda akademik ve sanayi kuruluşlarında birlikte proje üretmelerine olanak tanıyacak ortak bir mekan konumundadır.



Misyon...

Geleceğin şehirlerini daha sürdürülebilir, yaşanabilir ve yenilikçi hale getirmek için son bilgi teknolojilerini kullanarak akıllı kent çözümleri geliştirmek ve bu çözümleri toplumun her kesimine yaymaktır. Sürdürülebilirlik, verimlilik ve yaşam kalitesini artırmak için teknolojiyi insanların hizmetine sunarak şehirlerin daha iyi bir geleceğe doğru evrilen lider merkezi olmaktır.


Vizyon...

Dünya genelinde model bir akıllı kent AR-GE ve inovasyon merkezi olmak, şehirleri daha güvenli, çevre dostu, bağlantılı ve yaşam için daha uygun hale getirmek için liderliği üstlenmektedir. İnovasyon, veri analitiği, IoT ve diğer ileri teknolojileri kullanarak, şehirlerin sürdürülebilirlik, ulaşım, enerji yönetimi, güvenlik ve hizmetler gibi alanlarda önemli sorunları çözmelerine yardımcı olmaktır. Toplumların daha iyi bir yaşam kalitesine ve geleceğe sahip olmalarına katkıda bulunmak temel hedeftir.


AKiM hakkında daha fazla bilgi için >> https://uakim.itu.edu.tr


19 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page